هفته 1 نوامبر، نگاه به گذشته و نگاه به آینده

هفته 1 نوامبر، نگاه به گذشته و نگاه به آینده

بازده دلار همچنان به عقب نشینی می رسد

در دومین هفته عقب نشینی، بازده اوراق قرضه در ایالات متحده بر حرکت دلار آمریکا تأثیر گذاشته است و به دارایی های ریسکی اجازه می دهد تا از پایین ترین سطح اخیر خود بازگردند. در حالی که این تغییر در احساسات، مهلت کوتاهی از احساسات منفی بازار ارائه کرده است، این سوال باقی می‌ماند که آیا این رالی کوتاه مدت می‌تواند به مرحله ریسک پایدار تبدیل شود یا خیر. علاوه بر این، پیش‌بینی می‌شود که نشست بانک مرکزی استرالیا (RBA) که برای روز سه‌شنبه برنامه‌ریزی شده است، تأثیر قابل‌توجهی بر جفت ارز AUD/USD داشته باشد، زیرا ممکن است از سطوح فروش بیش از حد بالاتر حرکت کند.

نگاهی به هفته قبل: FOMC نرخ ها را ثابت نگه می دارد

در هفته اول نوامبر 2023، اعضای کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) به اتفاق آرا به حفظ نرخ بهره در محدوده 5.25٪ تا 5.5٪ برای دومین جلسه متوالی رأی دادند. در حالی که آنها احتمال افزایش نرخ بهره را در آینده باز گذاشتند، نظرات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در طول کنفرانس مطبوعاتی بر نگرانی‌ها در مورد افزایش بازدهی و شرایط مالی تأکید کرد و نشان داد که افزایش بیشتر ممکن است ضروری نباشد. انتظارات بازار برای افزایش نرخ بهره در دسامبر یا ژانویه نیز کاهش یافته است.

بهبود درآمدها، کاهش ترس از تشدید درگیری‌های خاورمیانه، و موضع کمتر جنگ طلبانه فدرال رزرو منجر به فشار کوتاهی در دارایی‌های ریسک و کاهش تقاضا برای دلار آمریکا شد. وال استریت یکی از بهترین هفته‌های سال خود را تجربه کرد و شاخص‌های S&P 500 و Nasdaq 100 افزایش چشمگیری داشتند. بازده اوراق قرضه نیز کاهش یافت و منجر به دومین کاهش بزرگ سال برای بازدهی 10، 20 و 30 ساله شد. بانک مرکزی ژاپن تغییرات جزئی در سیاست کنترل منحنی بازدهی خود انجام داد که باعث افزایش جفت ارز USD/JPY شد. گمانه زنی ها مبنی بر اینکه BOJ ممکن است در بهار سال بعد از نرخ های بهره منفی خارج شود به وجود آمد.

نگاه به آینده: رویدادهای کلیدی در هفته آینده

هفته پیش رو پر از رویدادها و موضوعات مهمی است که احتمالاً احساسات بازار را شکل خواهند داد. فعالان بازار به دقت تحولات پیرامون بازده اوراق قرضه و دلار آمریکا را زیر نظر دارند. نشست نرخ نقدی RBA، مداخله بالقوه BOJ و انتشار داده‌های اقتصادی مهم از چین، از جمله CPI، PPI، رشد وام، و تراز تجاری، برخی از رویدادها و موضوعات کلیدی هستند که احساسات بازار را در هفته آینده هدایت می‌کنند.

آیا بازدهی و دلار آمریکا می تواند کنترل احساسات خود را کاهش دهد؟

تمرکز اخیر بر افزایش بازده اوراق قرضه منجر به نگرانی در مورد نقطه شکست احتمالی در بازارهای مالی شده است. این ترس حرکت دلار آمریکا را همراه با افزایش بازدهی سوق داده است و بر جفت‌های اصلی فارکس، سهام و کالاها تأثیر منفی گذاشته است. با این حال، از آنجایی که بازدهی به طور فزاینده‌ای در حوالی اوج خود بی‌ثبات شده و شروع به عقب‌نشینی کرده است، قدرت دلار آمریکا تضعیف شده است و تا حدودی به بازارهای تحت محاصره کمک می‌کند. اذعان اخیر فدرال رزرو مبنی بر اینکه افزایش بازدهی ممکن است عملاً به عنوان نوعی انقباض پولی عمل کند، احتمال عدم افزایش بیشتر نرخ بهره را افزایش می دهد.

در حالی که اصلاح دلار آمریکا به ارزهایی مانند AUD/USD و GBP/USD اجازه داده است که تقویت شوند و USD/CAD از اوج های اخیر خود عقب نشینی کنند، مهم است که توجه داشته باشیم که هنوز راه زیادی برای کاهش بازدهی وجود دارد تا بازدهی پایدار باقی بماند. رالی ریسک پذیر را می توان به دست آورد. فعالان بازار با دقت مراقب دارایی هایی مانند طلا، نفت خام WTI، S&P 500، Nasdaq 100 و Dow Jones برای فرصت های بالقوه بازار هستند.

نشست نرخ نقدی RBA و داده های چین: عوامل حیاتی برای بازارها

نشست آتی RBA در روز سه‌شنبه پتانسیل قابل توجهی را دارد، به خصوص در پی نشست غیرمنتظره فدرال رزرو. گزارش‌های تورم قوی در استرالیا، هم به صورت سه ماهه و هم به صورت ماهانه، منجر به افزایش انتظارات برای افزایش نرخ در ماه نوامبر یا دسامبر شده است. در حالی که فرماندار بولاک تلاش کرد تا اظهارات جنگ طلبانه قبلی خود را تعدیل کند و پیشنهاد کرد که RBA هنوز در حال ارزیابی اهمیت داده های تورم است، این احتمال وجود دارد که بانک مرکزی نرخ های بهره را افزایش دهد.

این تردید وجود دارد که RBA 25 افزایش امتیاز پایه را در نوامبر و دسامبر انتخاب کند، به خصوص که آنها به یک برنامه جدید هشت جلسه در سال با کنفرانس های مطبوعاتی منتقل می شوند. با این حال، افزایش روز سه‌شنبه نشان‌دهنده تعهد RBA به مدیریت تورم و در عین حال ثابت نگه داشتن انتظارات است. تصمیمات بیشتر در مورد نرخ ممکن است در ماه های اولیه سال بعد گرفته شود. به ناظران بازار توصیه می شود AUD/USD، NZD/USD، AUD/NZD، NZD/JPY، AUD/JPY، و ASX 200 را برای واکنش های احتمالی بازار تحت نظر داشته باشند.

برای احیای پایدار ریسک، بهبود داده های اقتصادی از چین بسیار مهم است. تقویت گسترده شاخص های اقتصادی در منطقه برای بازارهای سهام جهانی برای حفظ روند صعودی اخیر ضروری است. ارقام رشد واردات و وام قوی نشان دهنده رشد تقاضای داخلی چین در راستای اهداف پکن است. در مقابل، افزایش صادرات می‌تواند نشان‌دهنده تقاضای جهانی باشد، اما ممکن است بانک‌های مرکزی غربی را به حفظ نرخ‌های بهره بالاتر سوق دهد. ضعیف بودن داده‌های کل از چین می‌تواند چالش‌هایی را برای حفظ حرکت صعودی مشاهده شده در شاخص‌های AUD/USD و ایالات متحده در هفته گذشته ایجاد کند.

{{ message_need_to_login }}
{{language.message_not_empty}}
{{count_of_comments}} 
{{massage_and_class_chat.message}}
{{massage_and_class_tariff.message}}